‘’De stilte wijst je de weg....je hoeft er alleen maar naar te luisteren‘’ 

Leermeesters en scholing

Leermeesters

De stilte, mijn lichaam en eigen innerlijke wijsheid

Een van mijn eerste leermeesters was mijn lichaam en mijn eigen innerlijke wijsheid. Dat kwam duidelijk naar voren in 1998 tijdens mijn burnout periode. Ik heb een jaar lang heel terug getrokken en in stilte geleefd. De meeste tijd bracht ik door met aandachtig ademhalen, mijn gedachten observeren, luisteren naar mijn lichaam en de stilte in mezelf. Via oefeningen gebaseerd op zenmeditatie leerde ik beetje bij beetje naar mijn innerlijke stem te luisteren.  Ik kreeg de antwoorden waarnaar ik op zoek was en mijn leven kreeg een geheel nieuwe wending. Mijn werk als psycholoog ging verschuiven naar mijn werk als leerkracht. Mijn woonplek in de stad veranderde naar een heerlijke woonplek aan het water en dichtbij het bos.

Kinderen in mijn klas als leermeesters

Tijdens mijn jaren als leerkracht waren de kinderen in mijn klas mijn grote leermeesters. De kinderen waren als heldere spiegels voor mij. Van hun heb ik geleerd om aandachtig en met een open mind aanwezig te zijn. Gewoon met mijn voeten op de grond, in het hier en nu. Ik heb een prachtige, leerzame tijd met ze gehad. Wat heb ik genoten van hun enthousiasme, openheid, nieuwsgierigheid, puurheid en verwondering.

Het pad van The Awakening your lightbody

Als vanzelf kwam het prachtige pad The Awakening your Light Body (Sanaya Roman en Duane Packer )op mijn weg. Wat was en ben ik dankbaar dat ik dit prachtige avontuur mocht beginnen en beleven. Dit pad heeft een doorbraak in mijn leven gebracht. Mijn hart ging meer open en emoties konden makkelijk getransformeerd worden. Een blaasontsteking waar ik al jaren last van had, verdween. Mijn leven kwam meer in de flow en ik kreeg steeds meer een gevoel van zin in mijn leven. Het contact met mijn ziel en leven vanuit mijn ziel verdiepte enorm. Ik was zo blij met dit pad en heb daarna meerdere vervolg cursussen gevolgd.  Voor mij is dit pad een van de grootste geschenken in mijn leven. Via dit pad kwam ik geleidelijk aan meer in contact met spiritueel Meesters.

Het pad van een dieper spiritueel ontwaken, liefde en het openen van mijn hart

Vanaf 2009 kwam ik dieper in de overgave en verzachting  nadat ik een spiritueel meester ontmoette die het pad van Prema bracht. Prema is goddelijke liefde. Ik kon ik me steeds meer overgeven aan het innerlijke heiligdom in ons hart. Ik ontdekte een enorme vreugde, liefde en schoonheid in deze Goddelijke, universele liefde. Via het pad van liefde en toewijding, ook wel het Bhakti-yoga, kwam ik meer in verbinding met wie wij in essentie zijn: Het Stralende Zelf. Het stralende Zelf noemen sommigen God, Spirit, het Al dat is, Brahman, Buddha. Het maakt niet uit welke term en vanuit welke stroming of religie je komt. Vanuit deze plek zijn we met z'n allen EEN en verbonden. Dit ontwaken heeft mij en brengt mij nog steeds een enorme verruiming, kracht, diepe vreugde, wijsheid, liefde en hoger bewustzijn. Ik ben hier intens dankbaar voor.

In 2014 kwam Qigong Master Chunyi Lin op mijn weg. Van hem heb ik veel mogen leren op het gebied van de Universele liefde, healing voor mezelf en anderen. Via zijn programma Soulpurpose ontstonden er nieuwe stappen rondom het leven van mijn levensdoel.

De natuur en de heilige bergen Mount Shasta en Arunachala

De natuur is voor mij een prachtige plek en uitnodiging om terug te komen en aan te komen in mezelf. Er zijn twee plekken die voor mij extra betekenis hebben. Het zijn twee heilige bergen; de heilige berg Mount Shasta in California en Arunachala in India.  De geliefde berg Mount Shasta bevat hogere frequenties van liefde, puurheid en schoonheid. Arunachala heb ik ervaren als enorm krachtig en transformerend. Het wordt ook wel het Heiligste  genoemd en het Hart van de wereld. Door het krachtige licht werden blokkades, patronen weggewassen zodat Dat wat essentie Is overblijft . Beide bergen nodigen je uit om je eigen pure stralende bron te zijn.

Opleiding en scholing.

De helende reis van Brandon Bays

Ik  heb opleiding genoten bij The Journey van Brandon Bays. Een diepgaande en transformerende methode op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied. Brandon Bays heeft zichzelf 23 jaar geleden genezen van een tumor in haar buik. Deze ervaring bracht haar tot het ontwikkelen van de methode de helende reis. Naast dat deze juweel van een methode mij zelf op een dieper nivo transformatie en healing heeft gegeven en nog steeds geeft, biedt het mij een extra methode om mensen op een dieper nivo te begeleiden. Zodat hele diep gewortelde patronen en overtuigingen getransformeerd kunnen worden.

Overige scholing

Als aanvulling op de studie Klinische psychologie heb ik diverse opleidingen en scholing gevolgd. De opleiding Speels coachen van Lex Mulder met Voicedialoque (de psychologie van de ikken) in combinatie met psychodrama brengen op een speelse manier veel inzicht in de persoonlijkheid; Familieopstellingen, Genezend tekenen, Rots en Water, Opstellingen van Verlangen, focussen, en oplossingsgericht werken zijn methodes en technieken die waarde hebben, kracht, stroming, vrijheid en perspectief geven. Deze methodieken helpen om meer inzicht te krijgen en ook daadwerkelijk stappen te zetten.

Tevens heb ik me ontwikkeld op het gebied van healing en werken met energie. Bij Qigong Master Lin heb ik level 1 tot en met 4 gevolgd op het gebied van qigong en healing. Naast aura- en chakrahealing heb ik diverse cursussen gevolgd op het gebied van healing en werken met licht. Tevens ben ik opgeleid in het geven van magnified healing en het doorgeven van deze prachtige Godinnen-energie.