‘’De stilte wijst je de weg....je hoeft er alleen maar naar te luisteren‘’ 

Leermeesters en scholing

Leermeesters

De stilte, mijn lichaam en eigen innerlijke wijsheid

Een van mijn eerste leermeesters was mijn lichaam en mijn eigen innerlijke wijsheid. Dat kwam duidelijk naar voren 20 jaar geleden tijdens mijn burnout periode. Ik heb een jaar lang heel terug getrokken en in stilte geleefd. De meeste tijd bracht ik door met aandachtig ademhalen, mijn gedachten observeren, luisteren naar mijn lichaam en de stilte in mezelf. Via oefeningen gebaseerd op zenmeditatie leerde ik beetje bij beetje naar mijn innerlijke stem te luisteren.  Ik kreeg de antwoorden waarnaar ik op zoek was en mijn leven kreeg een geheel nieuwe wending. Mijn werk als psycholoog ging verschuiven naar mijn werk als leerkracht. Mijn woonplek in de stad veranderde naar een heerlijke woonplek aan het water en dichtbij het bos.

Kinderen in mijn klas als leermeesters

Tijdens mijn jaren als leerkracht waren de kinderen in mijn klas mijn grote leermeesters. De kinderen waren als heldere spiegels voor mij. Van hun heb ik geleerd om aandachtig en met een open mind aanwezig te zijn. Gewoon met mijn voeten op de grond, in het hier en nu. Ik heb een prachtige, leerzame tijd met ze gehad. Wat heb ik genoten van hun enthousiasme, openheid, nieuwsgierigheid, puurheid en verwondering.

Het pad van The Awakening your lightbody

13 jaar geleden kwam het prachtige pad The Awakening your Light Body op mijn weg. Wat was en ben ik dankbaar dat ik dit prachtige avontuur mocht beginnen en beleven. Dit pad heeft een doorbraak in mijn leven gebracht. Mijn hart ging meer open en emoties konden makkelijk getransformeerd worden. Een blaasontsteking waar ik al jaren last van had, verdween. Mijn leven kwam meer in de flow en ik kreeg steeds meer een gevoel van zin in mijn leven. Het contact met mijn ziel en leven vanuit mijn ziel verdiepte enorm. Ik was zo blij met dit pad en heb daarna meerdere vervolg cursussen gevolgd. Het pad is ontwikkeld in Amerika door Sanya Roman en Duane Packer samen met hun gidsen Orin en DaBen. Nog steeds volg ik cursussen van Orin en DaBen waardoor mijn leven zich blijft verrijken, verdiepen en naar een hoger plan wordt opgetild. Voor mij is dit pad een van de grootste geschenken in mijn leven.

Het pad bied ik zelf aan met heel veel blijdschap en dankbaarheid. Via Sirion ben ik opgeleid tot Light Body lerares.

Prema Babaji en het pad van Prema Yoga

In 2009 ontmoette ik Spiritueel Meester Prema Babaji via zijn Masterclass ‘De zeven Stralen’ en zijn 8 maanden traject 'The Future Self training'. Mijn leven kreeg extra verdieping. In de tijd als leerkracht ontstond er een diepere liefde en blijdschap voor mezelf, dierbaren en de kinderen in mijn klas. Zijn spirituele lessen, diepgaande hypnomeditaties en Prema, goddelijke liefde, ontsteken mijn eigen innerlijke vlam en helpt mij in het ontwaken van mijn stralende zelf. Via hem mag ik de ware kracht van het hart, de transformerende kracht van de pure liefde, ervaren. En om vanuit deze plek aanwezig en verbonden te zijn.

Spring Forest Qigong Meester Chunyi Lin

In 2014 kwam Qigong Master Chunyi Lin op mijn weg. Van hem heb ik veel mogen leren op het gebied van healing voor mezelf en anderen. Via zijn programma Soulpurpose ontstonden er nieuwe stappen rondom het leven van mijn levensdoel.

Mount Shasta

Ten slotte wil ik mijn lievelingsplek, de heilige berg Mount Shasta noemen. Deze geliefde berg bevat hogere frequenties van liefde, puurheid en schoonheid. De berg nodigt je uit om je eigen pure stralende bron te zijn.

Opleiding en scholing.

De helende reis van Brandon Bays

Ik  heb de practitionersopleiding van The Journey gevolgd bij Brandon Bays. Een diepgaande en transformerende methode op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel gebied. Brandon Bays heeft zichzelf 23 jaar geleden genezen van een tumor in haar buik. Deze ervaring bracht haar tot het ontwikkelen van de methode de helende reis. Naast dat deze juweel van een methode mij zelf op een dieper nivo transformatie en healing heeft gegeven en nog steeds geeft, biedt het mij een extra methode om mensen op een dieper nivo te begeleiden. Zodat hele diep gewortelde patronen en overtuigingen getransformeerd kunnen worden.

Overige scholing

Als aanvulling op de studie Klinische psychologie heb ik diverse opleidingen en scholing gevolgd. De opleiding Speels coachen van Lex Mulder met Voicedialoque (de psychologie van de ikken) in combinatie met psychodrama brengen op een speelse manier veel inzicht in de persoonlijkheid; Familieopstellingen, Genezend tekenen, Rots en Water, Opstellingen van Verlangen, focussen, en oplossingsgericht werken zijn methodes en technieken die waarde hebben, kracht, stroming, vrijheid en perspectief geven. Deze methodieken helpen om meer inzicht te krijgen en ook daadwerkelijk stappen te zetten.

Tevens heb ik me ontwikkeld op het gebied van healing en werken met energie. Bij Qigong Master Lin heb ik level 1 tot en met 4 gevolgd op het gebied van qigong en healing. Daarnaast heb ik bij Israna lichtcentrum diverse cursussen gevolgd op het gebied van healing en werken met licht.

“Know thyself. What you are seeking is within you.’’ Prema Babaji.