IMG-20200514-WA0000

Zingevingsvragen ten tijde van corona

Steeds meer mensen die geen of minder werk hebben krijgen in deze onzekere tijden vragen als:

Wat wil ik nu echt? Wat kom ik hier doen? Hoe kan ik van nut zijn? En wie ben ik eigenlijk?

Voor veel mensen is in deze tijd de houvast weg wat onzekerheid met zich meebrengt..
De toekomst is onzeker en je hebt geen duidelijke focus waar je je op kunt richten. Hierdoor word je erg terug geworpen op jezelf. Dat kan een heel ongemakkelijk gevoel geven.

De vragen waar deze groep mensen mee ziten als ‘wie ben ik?’ en ‘Wat doe ik hier?’ zijn wat mij betreft de een van de meest essentiële vragen in het leven. Het zijn vragen die je als het ware naar ‘huis’ roepen, je kunt het ook een roep van je ziel noemen. Je hebt hier iets te doen en doordat er nu geen werk is, is er ruimte om dit te ontdekken. Naast het ongemak is het ook een kans. De kans om stil te staan en een reis naar binnen te maken en je hart je kompas te laten zijn.

” De stilte wijst je de weg. Je hoeft er alleen maar naar te luisteren. ”

Oefening

Laat de stilte toe en stel jezelf deze vragen in de stilte:

Wie ben ik.. ?
Wat kom ik hier doen… .. ?

Wees heel stil en ga met je aandacht naar binnen. En luister wat er komt. Dit kan je bijv 5 minuten doen. Of ook langer en gewoon gaan zitten. De vragen kun je steeds herhalen en heel stil worden en luisteren naar je hart. Dit heeft tijd nodig en vraagt ook om geduld. Het vraagt om ruimte te creëren voor jezelf zodat het antwoord ruimte en gehoor kan krijgen. Vertrouw dat het antwoord komt op de juiste tijd voor jou.

Van te voren eerst even ontspannen door lekker te bewegen, wat oefeningen, muziek luisteren of een meditatie helpt om eerst rustig te zijn en meer uit je hoofd te komen. Kies voor wat werkt voor jou. Een dagboek helpt ook, opschrijven wat je bezig houdt.

Ik wens je veel succes, sterkte en plezier ermee met het vinden van de antwoorden op jouw levensvragen!

Mocht je verder vragen hebben, of heb je ook behoefte aan wat coaching en richtlijnen om antwoord te krijgen op je levensdoel dan ben je van harte welkom.

Jouw Stralende Hart biedt sessies en meditaties aan rondom je levensdoel.

Groetjes en fijne dag!

 

Comments are closed.