Ergens diep in jouw Hart
Is een juweel
Jouw heilige plek
Wanneer je heel stil bent
En aankomt op deze plek
Ben je in contact met je ziel
Je komt thuis
Jouw Hart gaat stralen

 

Visie en Werkwijze

Wij zijn bedoeld om te stralen en gelukkig te zijn. Dat is ons geboorterecht. Wanneer we vanuit ons hart leven, leven we ons volle potentieel en zijn we in verbinding met de kracht van het leven zelf.

Toch, bijna iedereen komt ergens in zijn of haar leven wel een moment tegen dat hij of zij denkt: ‘’Het gaat even niet meer. Ik kan me niet uitdrukken en leven zoals ik dat ten diepste wil.’’

De kracht van het Hart

In veel spirituele tradities wordt verwezen naar ons hart als ons innerlijke heiligdom, de bron van ware kracht. Het weet wat we te doen hebben, waarom we geboren zijn, waar we echt blij van worden en waarheen te gaan.

Via ons hart kunnen we de sterkste kracht aanboren die er in het universum is: de kracht van de liefde. In het licht van de liefde lossen angst en pijn op. Hierdoor kan ons oorspronkelijke wezen tevoorschijn komen en zich vrij uitdrukken en bewegen.

In ons hart zijn we verbonden met onze ware natuur, iedereen om ons heen en het universum. Vanuit deze plek zijn we met ons allen Een.

Jouw ware natuur 

De ware natuur van jou als mens is liefde, vreugde, vrede, kracht, wijsheid, creativiteit, licht, stilte, hogere intelligentie, alomtegenwoordigheid en nog veel meer. Deze natuur is er altijd geweest en zal er altijd zijn.

Onze muurtjes en maskers

We krijgen allemaal ervaringen in ons leven waarin we ons als kind of volwassene, gekwetst voelden of niet kregen waar we behoefte aan hadden. Om ons voor pijn en afwijzing te beschermen hebben we in de loop van ons leven muurtjes of maskers om ons heen gecreëerd. Het is onze persoonlijkheid met onze gedachten, overtuigingen, gewoontes en gevoelens. Dit is niet onze ware natuur wie wij in werkelijkheid zijn. Toch zijn we er ons zo mee gaan identificeren waardoor we het contact met onze essentie, ons stralende zelf, zijn kwijt geraakt.

Deelpersonen 

De maskers die we hebben opgezet kunnen we subpersonen of overlevingsdelen noemen die onze gekwetste delen, ook wel innerlijke kinderen, willen beschermen. Denk maar eens aan een perfectionist, een pleaser, een controleur die alles wil controleren, een pusher etc. We hebben allemaal die delen in ons. De pusher bijvoorbeeld doet het heel goed in onze westerse maatschappij. Al die delen zijn er om pijn, afwijzing of wat dan ook te voorkomen.

Er komen momenten in ons leven dat onze strategieën niet meer werken en ons eerder gaan tegen werken. Dat is meestal het moment dat we het gevoel hebben vast te zitten.

De werkwijze voor jou met 2 ingangen

De werkwijze van Jouw stralende Hart is er op gericht dat jij:

  • in contact met jouw liefdevolle kern, jouw stralende zelf komt
  • zelf je antwoorden vindt,
  • inzicht krijgt in je persoonlijkheid
  • jouw eigen krachtbronnen aanboort
  • zelf je helende vermogen in gang zet.
  • stappen kunt zetten naar jouw gewenste verandering

Dat kan op 2 manieren. Er zijn 2 ingangen:

  • Rechtstreeks contact maken met je essentie in jouw hart via bijvoorbeeld meditaties, mantra's, zingen, muziek luisteren en bewegen. Door het contact met je echte Zelf kan een veranderingsproces van binnenuit in gang gezet worden. Je zelfhelend vermogen komt op gang. In het licht van je eigen liefdevolle kern kunnen belemmeringen en blokkades oplossen.
  • Bewust worden van en inzicht in jouw persoonlijkheid; in jouw strategieën en afweermechanismen. En heling voor de gekwetste jongere delen.

Methoden en technieken

Methoden die worden ingezet zijn: voice dialoque, meditaties, ontspanningsoefeningen, lichaamsgerichte oefeningen, psychodrama, genezend tekenen, geleide transformerende visualisaties, opstellingen en healingstechnieken, focussen.

Om daadwerkelijk stappen in je leven te zetten en ook te DOEN vanuit je eigen innerlijke kracht krijg je technieken aangereikt vanuit het oplossingsgericht werken en de methode Rots en water.

Je kunt zowel individuele begeleiding als ook in groepen cursussen volgen. Beide hebben hetzelfde doel.

Jouw Harteroep

Hoe meer je in verbinding komt met je stralende zelf, des te meer je hart gaat stralen. Je trekt steeds meer een leven aan die vervullend is en werkelijk bij jou past.

Vaak is dit ook het moment dat je vanuit je levensdoel leven. Met andere woorden: Je volgt jouw Harteroep. Je gaat je eigen zielskwaliteiten en potentie inzetten om andere mensen van dienst te zijn. Je gaat meer en meer vanuit je hart leven. Je passie en talent komen samen.

‘’Als je verbonden bent met je ziel dan
heb je jezelf onvoorwaardelijk lief.
Je ervaart dan dat je precies
goed bent zoals je bent.
Je mag er zijn, je mag schitteren.’’
- Gino Mennega