Wie is Marlies

Marlies Mennega - Portret - Bos

Welkom

Hallo! Wat leuk dat je op mijn website bent. Ik ben Marlies en ik werk met veel plezier met kinderen en volwassenen. Vanuit Jouw stralende Hart begeleid ik volwassenen die graag meer vanuit hun hart willen leven en werken. Het werken met hoog sensitieve kinderen en hun ouders, doe ik vanuit mijn professie als holistisch psycholoog in mijn praktijk Novaster.

Ik heb altijd al mijn interesse gehad in de mens en wat ons beweegt en wie wij zijn. Dat is een soort rode draad in mijn leven. Dat is al wat begonnen toen ik nog maar een klein meisje was.

Als klein meisje op de basisschool

Als klein meisje op de basisschool lag ik vaak nog laat wakker in mijn bed. Als mijn moeder in mijn kamer kwam en vroeg waarom ik nog niet sliep, was mijn antwoord: ‘’Ik lig na te denken. Mam, wie is God? Waar kom ik vandaan?’’ Ik was vaak in mijn fantasie aan het reizen door het universum en zag dan de sterren. En dan vroeg ik me af: wat was er voordat de sterren er waren? Wat was er ooit het eerst? Waar is het ooit mee begonnen? Het leek alsof het oneindig was en dat er nooit een begin was geweest. De vragen als: wie ben ik? Waar kom ik vandaan en wat is de zin van het leven waren vragen die mij al heel vroeg bezig hielden.

Juist ook een lichte en vrolijke kant

Naast die hele serieuze kant heb ik ook een hele andere kant en heb ik heerlijk gespeeld, gesport, gedanst en lol gemaakt met vriendinnen tijdens mijn lagere en middelbare schoolperiode en studententijd . En nog steeds is hardlopen, dansen, muziek luisteren, lol maken en gezellig samen zijn met dierbaren erg belangrijk voor mij. Ik hou van gek doen, koken, lekker eten, het leven vieren en in de natuur zijn.

De zingevings vragen zijn een soort rode draad door mijn leven die elke keer weer terug komen.

Werken als psycholoog en burnout

De vragen brachten mij naar de studie klinische psychologie. Hopende daar een antwoord te krijgen.

Ook al kreeg ik de antwoorden niet via deze studie, toch ben ik destijds als psychologe aan het werk gegaan binnen de geestelijke volwassen zorg.

In het reguliere circuit kon ik niet mijn draai vinden. Ik had sterk de behoefte aan werken vanuit mijn intuïtie, kwaliteiten en visie. Daar was niet echt de ruimte voor. Ik ging door terwijl ik niet gelukkig was in mijn werk. Ik zat gevangen in een baan en een druk sociaal leven. Dit leidde 20 jaar geleden tot een stevige burnout.

Het roer om; de weg naar binnen

Dit was voor mij het moment dat ik mezelf afvroeg: Is dit het nou? Is dit het leven wat ik verder ga leiden? ‘’ Nee’’, was het antwoord. Ik wilde veel meer uit mezelf en mijn leven halen. Iets anders, iets diepers. Ik had geen idee hoe ik dat voor elkaar kon krijgen, maar ik was vastberaden.

Mijn leven kreeg een andere wending. Ik keerde met mijn aandacht naar binnen en begon mijn weg van mediteren en reflecteren. Ik begon meer te ontdekken wie ik echt ben en waar ik echt blij van word. Er kwam steeds meer passie in mijn werk en mijn leven. Mijn leven kreeg weer zin!

Passie in werk, mijn harteroep volgen

Meerdere banen heb ik gehad waar ik mijn passie in kwijt kon. Eerst jaren als leerkracht en psychosociaal weerbaarheidstrainer voor kinderen en ouders op een basisschool. Sinds 2009 in mijn praktijk Novaster als  holistisch ouder/kindercoach -en psycholoog voor hoog sensitieve kinderen en hun ouders.

Met mijn praktijk Jouw Stralende hart gaat er op een diep niveau mijn hartsverlangen verder in vervulling.

Meerdere keren kwam ik weer op een kruispunt en was het tijd voor diepere bezinning om vervolgens weer nieuwe stappen te kunnen nemen waar ik blij van word. En met mij mijn omgeving.

Obstakels op mijn weg

Op mijn weg ben ik obstakels tegen gekomen. De zogenaamde stemmetjes die me wilden tegen houden om datgene te gaan doen wat ik werkelijk verlang. Bekende stemmetjes als:

‘’Ik kan het niet. Ik durf het niet’’.

Angsten, onzekerheden, boosheid of frustratie ervaren. Ik weet nu dat dit er allemaal bij hoort. Nog steeds steken ze af en toe de kop op. Inmiddels heb ik het gereedschap om hiermee om te gaan:

Mentors, methoden en technieken als helpers op mijn weg

Op mijn weg ben ik leraren, Meesters, methodes en manieren tegen gekomen. Deze hebben mij geholpen om mijn obstakels te overwinnen en om meer vanuit mijn ware natuur, mijn passie en levensdoel te leven. Wil je hier meer over weten klik hier. Pagina: mijn leermeesters en scholing

Mijn passie is om jou te faciliteren bij het ontdekken en leven vanuit je stralende zelf.

Heel graag deel ik wat ik geleerd heb en heb mogen ontvangen met jou. Ik geniet ervan als jij zelf via bijvoorbeeld je verbeelding, creatieve expressie, voelen, stilte of beweging dieper verbonden raakt met je werkelijke zelf. En zelf tot inzichten en oplossingen komt. Je hebt zelf alles in je waar je naar op zoek bent. Zodat jij meer kunt zijn wie je van nature bent en je een vervullend leven kunt leiden die daadwerkelijk bij jou past.

Je bent van harte welkom en ik kijk er naar uit je te ontmoeten!

Harte groet,


Marlies